Пилешки крилца с гъбен сос
Пилешки крилца с гъбен сос
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сложете крилцата да се сварят в 1 литър подсолена вода.

2

Когато месото, поомекне добавете и гъбите.

3

Извадете свареното месо. Отделете няколко цели гъби, а останалите пасирайте заедно с бульона.

4

В загрято олио запържете, без да прегаря, ситно нарязаната скилидка чесън. След това добавете две равни супени лъжици брашно и хубаво запържете до златисто.

5

Постепенно наливайте от бульона с пасираните гъби, докато получите желаната от вас гъстота на соса.

6

Добавете черния пипер. Върнете месото в соса и оставете ястието да поври 5-6 минути.

Подобни рецепти
Любопитно