Капама "Светли"
Капама "Светли"
Източник: Светла
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: есен-зима
Кулинар: Светла
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

От киселата зелка отделяме листа за сърмичките, останалото режем на ситно.

2

Пилешкото, свинското, телешкото и заешкото леко запържваме в съд с малко олио, за по-богат вкус.

3

Навиваме си и сърмите с ориза и каймата.

4

В глинен съд редим на дъното половината бекон, след това нарязаното зеле.

5

Отгоре слагаме кървавицата и суджука. Най-отгоре - сърмите и останалия бекон.

6

Изсипваме виното водата и мазнината, в която сме запържили месата.

7

Печем при 160 С около 3 часа.

8

Капамата е страхотна и по-различна от останалите.

Подобни рецепти
Любопитно