Бавно печено агнешко бутче
Бавно печено агнешко бутче
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Празник: Гергьовден
Кулинар: lubagrancharova
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Смесете сол, черен пипер, сока и кората от лимона и сухия чесън. Натъркайте месото и оставете да се маринова 1 час.

2

В тава разтопете олиото и маслото и запържете месото от двете страни да се получи златиста коричка.

3

Поставете тавата с месото в предварително загрята фурна, сипете 1 ч.ч. вода и клонките розмарин. Оставете месото да се пече на 150 С. 

4

От време на време обръщайте месото. Ако водата се е изпарила, доливайте, но съвсем малко.

5

Печете, докато кокалът се отдели от месото. 

Подобни рецепти
Любопитно