Агнешки котлети по марокански
Агнешки котлети по марокански
Източник: Photl
Тип ястие: основно
Националност: мароканска кухня
Сезон: пролет
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Поставете голям тиган на умерен огън да се затопли.

2

Сложете котлетите агнешко върху дъска, покрита с хартия за печене, и разрежете всеки котлет наполовина, за да получите 4 по - малки порции.

3

Бързо направете кръстовидни разрези върху повърхността на всеки котлет, отгоре настържете на фино ренде 1/2 индийско орехче и поръсете с кимион, червен пипер и мащерка.

4

Втрийте подправките в месото и го сложете в сгорещения тиган с малко зехтин.

5

Изхвърлете хартията за печене.

6

Обръщайте и запържете агнешкото от всички страни за около 5 минути.

7

Когато агнешкото се запържи добре, прехвърлете го в тава, предварително загрята във фурната на 220 С. Печете с костите нагоре на горното ниво, за около 14 мин., докато порозовеят котлетите.

8

Когато измине половината време, обърнете котлетите. Посолете и леко разклатете тавата. Отново сложете във фурната.

9

Ако искате да са по-запечени, оставете ги по-дълго във фурната.

 

10

Извадете месото от фурната и го оставете да почине на дъска за няколко минути.

11

Рецептата е от книгата "Моето меню за 30 минути" на ИК "Хермес"

12

Подходящи гарнитури за това ястие са Кускус по марокански; Пълнени пиперки със сирене Чедър; Мароканска напитка с нар; Хлебчета с хумус и сос "Хариса".

Подобни рецепти
Любопитно