Изпитани рецепти за консерви от кисели краставички
от Kulinar.bg | 18 август 2014
Време е да помислим за зимнината

Отново дойде времето, в което трябва да помислим за зимата.

 

Как точно да стане, след като термометрите напоследък "грижливо ни пазят" от мисълта за студеното време, ще кажете.

 

Но нямаме повече време за губене, ако искаме да си хапваме вкусни туршийки през зимата.

 

Редовните ни читатели знаят, че сме провеждали конкурс на тема "зимнина" и сега ще ви синтезираме няколко изпробвани рецепти за приготвяне на кисели краставички, любезно споделени от вас, нашите потребители.

 

Ако сте на тема зимнина, вижте тези рецепти, ще са ви от полза.

 

Стерилизирани кисели краставички

 

Те се правят наистина лесно. В рецептата Светла е посочила минимална употреба на подправки, но пък има и вариант за по-сериозно овкусяване на тези, които обичат по-наситените вкусове. Изборът оставяме на вас.

 

Кисели краставички на слънце

 

Чували ли сте за такъв вариант? Ние не бяхме, ако трябва да сме честни. По думите на авторката на рецептата, краставичките, приготвени по този начин, се запазват много хрупкави, а така са още по-вкусни. Вижте точния метод за приготвяне на краставичките в линка.

 

Кисели краставички "Антоанета" 

 

Този вариант е с бамя. Ако обичате вкуса й, значи трябва да опитате комбинацията им. Точните пропорции и подправки за овкусяване вижте в линка.

 

Пикантни краставици с чорбаджийски чушки

 

Леко лютички, киселите краставички в комбинация с чорбаджийски чушки, са най-подходящото мезенце за ракийка, не мислите ли :)

 

Рецепти