Кисели краставички "Антоанета"
Кисели краставички "Антоанета"
Източник: Антоанета Ставрева
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измиваме добре краставиците и бамята. Отрязваме връхчетата от двете страни на краставичките, а на бамята дръжките.

2

Дадените количества продукти за марината са за 1 буркан от 800 мл.

3

На дъното на буркана слагаме копър, зърна черен пипер, чесън, дафинов лист и бахар, слагаме сол, захар, оцет - до ръба на буркана. 

4

Подреждаме плътно краставичките и бамята. Най-отгоре също прибавяме по малко чесън и копър.

5

Доливаме с вряла вода до ръбчето. Затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути.

Подобни рецепти
Любопитно