Кисели краставички на слънце
Кисели краставички на слънце
Източник: Светла
Тип ястие: зимнина/туршии
Националност: българска кухня
Кулинар: Светла
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте краставичките и ги оставете да киснат във вода за около 4 часа. След това ги почистете добре, ако е нужно ги надупчете от всички страни.

2

Подредете ги в буркан, като добавите и стръкчета копър, а по желание и скилидки чесън. Сипете по 1 ч.л. м орска сол и 2 с.л. ракия за 1 буркан Омния. Долейте догоре с вода и ги оставете на слънце.

3

Сутрин и вечер разклащайте бурканите в продължение на 5 дни. След това приберете бурканите с кисели краставички на тъмно и хладно място.

4

Така приготвени краставичките се запазват много хрупкави за цяла зима.

Подобни рецепти
Любопитно