Заешко с гъби по ловджийски
Заешко с гъби по ловджийски
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Оваляйте порциите заек в брашно и запържете от всички страни в 1 с.л. зехтин. Докато се запържва, прибавете чесъна, розмарина и салвията. 

2

После извадете заешкото в отделна чиния. С щипка отстранете чесъна и подправките. В същия тиган добавете още 1 с.л. зехтин и свинската мас. Запържете наситнените морков (1 бр) и лук. Когато омекнат, върнете заешкото. 

3

Прибавете виното и оставете да се абсорбира напълно. После прибавете бульона и другия морков и целина, нарязани на парчета. 

4

После добавете доматите и оставете да се готви още малко. Овкусете със сол и пипер. 

5

Прибавете гъбите, нарязани на колелца. Гответе, докато ястието достигне желаната гъстота. Сервирайте с наситнен магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно