Заек с кисели ябьлки
Заек с кисели ябьлки
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Националност: италианска кухня
Сезон: есен, зима
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Сложете месото да се запържи в 3 супени лъжици олио

2

Посолете го и го поръсете с черен пипер

3

Междувременно измийте и почистете зарзавата (лук, сварените картофи, моркови, целина) нарежете го и го прибавете към месото

4

Разбърквайте ястието от време на време

5

Когато стане полуготово, поръсете с лимоновия сок, прибавете бульонаи покрийте съда с капак

6

Оставете да се задушава 40 минути на умерен огьн

7

Обелете ябьлките и ги нарежете на дребни парчета

8

В отделна тенджерка ги сварете за няколко минути заедно с бучка масло

9

Кьм тях прибавете картофите, предварително сварени

10

Посолете, поръсете с черен пипер и подправете с дафиновия лист

11

Когато заекът е готов, прибавете сметаната и запечете отново

12

Сервирайте ястието с приготвената гарнитура от ябълките и картофите.

Подобни рецепти
Любопитно