Ивановски заек с мляко
Ивановски заек с мляко
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: българска кухня
Празник: Ивановден
Сезон: зима
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Почистеният заек нарежете на парчета

2

Сварете млякото, оставете го да изстине и пуснете в него нарязания на филийки лук, счукания чесън и подправките

3

В тази млечнамарината поставете заешкото месо да престои 2-3 часа, след което го извадете, отцедете го и го изпържете

4

Сложете го в тенджера с малко от маринатата и го оставете дасе задушава на слаб огън (от време на време доливайте марината

5

Накрая, когато месото е напълно омекнало, трябва да остане малко сос.

Подобни рецепти
Любопитно