Език в желе и зеленчуци
Език в желе и зеленчуци
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Почистете езика и го сварете в подсолена вода. Когато е готов го извадете, отстранете ципата и го нарежете на продълговати ивици.

2

Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета или на звездички, както е показано на снимката.

3

Пуснете морковите да се сварят във водата. През това време разтворете едно пакетче желатин в малко вода.

4

Когато морковите се сварят ги извадете и към бульона прибавете желатина, при непрекъснато бъркане.

5

В купички разпределете няколко парчета език, предварително сварените яйца и морковите. Оставете на студено да стегне желатина и декорирайте със стрък магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно