Желирано пилешко блюдо
Желирано пилешко блюдо
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: основно
Сезон: есен-зима
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сварете пилето и зеленчуците със сол и черен пипер

2

Отделете месото от костите и прецедете бульона

3

Избистрете го с разбитите белтъци и отново го прецедете

4

Нарежете месото на малки парченца и го подправете със сол, лимонов сок и черен пипер

5

Пригответе желиращата смес, като разтворите желатина в охладения бульон

6

Налейте 100 милилитра от нея на дъното на кръгла форма

7

Наредете кръгчета от свареното яйце, нарязания надребно морков и стръкчета магданоз

8

След като сместа се сгъсти, насипете пилешкото месо и останалата желираща смес

9

Оставете желето да се втвърди в хладилника за около два часа

10

Поднесете ястието, извадено от формата, като я обърнете върху блюдото.

Подобни рецепти
Любопитно