Тиквен чийзкейк
Тиквен чийзкейк
Източник: Десислава Николова
Тип ястие: десерт
Сезон: есен-зима
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Бисквитите се натрошават на трохи с помощта на блендера. В купа се смесват с разтопеното масло и меда.

2

Бисквитената смес се оформя като основа на тортата (в тортена форма със свалящи се стени) като хубаво се притиска, за да се получи блат.

3

Тиквата се нарязва на парчета и се сварява на пара, след което се пюрира, добавя се един от двата набъбнали и стопени желатина, подправя се с ванилия.

4

Белият крем се прави като се разбива хубаво изварата със захар на вкус и заквасената сметана, докато се получи гладка смес. Към крема се добавя вторият желатин.

5

В охладената форма с бисквитена основа се изсипва първо белият крем, а върху него тиквената смес. С въртеливи леки движения с лъжица се правят леки вълни в тортата за да се постигнат красиви шарки от смесването на двата крема.

6

Чийзкейкът се оставя поне 2-3 часа в хладилник, за да стегне хубаво желатинът.

Подобни рецепти
Любопитно