Домашен сач
Домашен сач
Източник: Лиляна Красимир
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Сезон: лято-есен
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарязваме на лентички всички зеленчуци и месото. Зеленчуците задушаваме в тиган за около 3-4 минутки.

2

В предварително загрят сач, намазан с масло, запържваме месото за около 5 минути, след това прибавяме и вече задушените зеленчуци, маслините, солта, черния пипер, и всички други подправки според вкуса.

3

Оставяме го да се пържи, докато всичко получи лек кафеникав цвят. Когато всичко е готово, нареждаме отгоре топеното сирене и настъргания кашкавал.

4

Те се топят от силно нагорещения сач. Сервира се топло, поръсено с магданоз, по желание.

Подобни рецепти
Любопитно