Касуле
Касуле
Източник: Thinkstock/Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Накиснете боба в 1 л вода и оставете за 12-24 часа. Долейте вода и го сложете да ври. Обелете 1 глава лук и забодете в нея карамфила. Обелете и нарежете моркова.

2

Измийте джолана и го сложете в боба заедно с лука и моркова. Добавете 100 г бекон и дафиновите листа.

3

Подправете със сол, пипер и мащерка. Оставате да ври 45 минути. Измийте свинското месо, отцедете го и нарежете на парчета.

4

Нарежете останалия бекон на тънки резенчета. Обелете чесъна и 2 глави лук и ги срежете на четвъртинки.

5

Изпържете бекона, след това месото, чесъна и лука. Добавете червен пипер, доматено пюре и 250 м вода и варете 15 минути.

6

Добавете тази смес към боба и джолана и ги задушавайте за 1 1/4 час, после извадете парчето бекон и джолана.

7

Нарежете на едро наденицата, бекона и джолана. Сложете всички подправки, сол и черен пипер, поръсете с галета и запечете за 10 минути на 225-250 С.

Подобни рецепти
Любопитно