Колко често се случва да имате да печете две неща във фурната? В някои фурни е възможно да се пекат две неща едновременно, но в повечето - не се получава.
И какви са вариантите - печем на два пъти. Само че за едното ястие отнема 40 минути да се сготви, другото още час. Така едното ще изстине, докато другото е готово.
Освен това ще имаме две изцапани тави...
Изобщо никак не ни се нрави тази идея. Но когато вие сте наумили да готвите картофи, а детето поиска пилешки хапки, какво можем да направим?
Разбира се, има неща, които без проблем могат да се сготвят заедно - месо с картофи, свинско с ориз и т.н.
Говорим за случаите, когато двете ястия не могат да влязат в една тава. Най-често причината е, че едното се готви с мазнина, а друго - без.
Имаме за вас една идея, за която повечето от вас може би са се сетили, но все пак да я покажем нагледно.
Нужна ви е по голяма тава и хартия за печене. С хартията без проблем можете да направите ръбче, което да разделя двете ястия.
Отрежете две по-големи парчета от хартията, така че да прегънете и двете.
Без проблем можете да използвате и алуминиево фолио - дори ще бъде по-лесно.
От снимката се вижда как може да приготвите печени картофи и пилешко Кордон бльо.
Картофите се нуждаят от мазнина и от течност, докато до хрупкавата панировка на пилешкото абсолютно не бива да се докосва никаква течност.
От едната страна - ароматни печени картофки, от другата - пилешко кордон бльо. Можете да съчетаете питки (на тях също не им трябва мазнина), пилешки хапки, кюфтенца и какво ли още не.
И тъй като заговорихме за Кордон бльо - няколко съвета за лесното му приготвяне.
1. Поставайте се да начукате парчета пилешко месо възможно най-тънко. Така по-лесно ще ги увиете.
Тънкости за самата панировка:
2. Най-добре сложете брашното в тава, а не в чиния. Така ще можете много по-лесно да оваляте джобчетата. Освен това, няма и да изцапате - всички знаем как излиза брашното от чинията.
Когато увиете джобчета с плънката, сложете ги направо в тавата с брашното.
Ако имате да панирате много неща, най-лесният вариант е да сложите брашното в тава.
3. За корнфлейкса - най-лесно е да го начупите в кухненски робот. Него също сложете в тава.
4. За предпочитане изпечете месото. Не че пържено не е вкусно. Просто знаете колко вредно е пърженото, а и на кой му се стои над горещото олио?