Галет с праскови
Галет с праскови
Източник: Youtube
време
70 мин.
порции
продукти
1/2 ч.л. сол
80 гр. захар
150 гр. масло
5 с.л. вода
Начин на приготвяне
лесна
1

В купа размесете бялото брашно, щипка сол и 1 с.л. захар. 

2

Отделете 2 с.л. масло, което трябва да разтопите. Останалото масло нарежете на малки кубчета и добавете към брашното. С вилица притискайте маслото, докато започне да става на трохи. 

3

Внимателно добавете 5 с.л. ледено студено вода, като разбърквайте, докато започне да се получава тесто. Прехвърлете го върху кухненско фолио, като леко го притискайте. Увийте добре с фолиото и оставете за 30 минути. 

4

Измийте и нарежете прасковите на тънки филийки. Към тях добавете царевичното брашно, останалата захар и разтопеното масло. Разбъркайте. 

5

Когато тестото се охлади, разточете го на тънък блат, прехвърлете го върху по-голяма от блата тава, застлана с хартия за печене. В средата на блата подредете прасковите в кръг.

6

Навийте крайчетата навътре, като ги захващате едно за друго и притискате. Отгоре леко наръсете със кристална захар. 

7

Печете в загрята на 200 С фурна около 40-45 минути. 

Подобни рецепти
Любопитно