Бърз ябълков чай
Бърз ябълков чай
Източник: morgueFile
време
20 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

За препоръчване е ябълките да са жълти или червени, домашни. Могат да бъдат обелени, но аз не го правя. Кората придава приятен аромат.

2

Налейте водата в малка тенджерка и я загрейте на котлона.

3

След няколко минути добавете почистените и нарязани ябълки, захарта. Поръсете с канела.

4

Имайте предвид, че карамфилът е много ароматен. Ако не обичате силни аромати, не го използвайте.

5

Варете 20 минути, до половин час, на умерена температура.

6

Може да се консумира топло - като ошав, и студено - като вкусен ябълков сок.

7

Пояснение: Може да използвате ябълки, които са изгубили свежестта си, но не и вкусовите си качества. :)

Подобни рецепти
Любопитно