Бакла в сметанов сос
Бакла в сметанов сос
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Бланширайте баклата за 4 минути, отцедете я и обелете люспите. Варете 15 минути в подсолена вода при захлупена тенджера. Отцедете я.

2

Обелете и нарежете на ситно лука. Задушете го в маслото, докато стане прозрачен. Добавете към него баклата, захлупете и задушавайте за 10 минути.

3

Сипете сметаната в баклата и варете оща 1-2 минути, така че тя добре да поеме сметаната.

4

Подправете със сол и черен пипер. Добавете зелените подправки и киселото мляко.

5

Сервирайте с агнешки или свински пържоли.

6

Кулинарен образец за ценители.

Подобни рецепти
Любопитно