Пъпеш с крем
Пъпеш с крем
Източник: Thinkstock / Guliver
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Обелете пъпеша, отворете капаче и през отворас премахнете семето. Облейте с ликьора.

2

Разбийте яйцата, захарта и виното и бъркайте на водна баня, докато сместа се сгъсти.

3

Извадете съда от водата, почакайте да изстине и прибавете битата сметаната.

4

Смесете половината крем с обелените и нарязани на ситно праскови и го изсипете в пъпеша.

5

Оставете го във фризер за 2 часа.

6

Преди да поднесете, сложете пъпеша в подходяща чиния и го залейте с останалия крем.

 

Подобни рецепти
Любопитно