Агнешко по антилски
Агнешко по антилски
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Задушете месото в олиото с малко вода.

2

След като поомекне, добавете ситно нарязания лук и го поръсете с брашното.

3

Разбъркайте, сипете виното и долейте вода, колкото да покрие месото.

4

Прибавете дафинов лист, мащерка, магданоз, черен пипер и сол на вкус.

5

Добавете нарязаните на парченца ябълки и на кръгчета банан.

6

Гответе ястието около 1 ч и 15 минути.

7

Извадете месото, пасирайте соса и прибавете сметаната.

8

Добавете стафидите - накиснати в топъл черен чай, ананасът, нарязан на кубчета и кокосовото брашно.

9

Поднесете агнешкото месо горещо, залято със соса.

Подобни рецепти
Любопитно