6 начина да подобрите вкуса на водата
от Боян Кърпачев | 21 февруари 2014
Защото организмът има нужда от нея

Не всеки обича водата, но всеки се нуждае от нея, за да гарантира правилното функциониране на органите на тялото си. Ето няколко съвета, чрез които да направите водата по-приятна, съответно да пиете повече от нея...

Добавете пресни плодове. Цитрусовите плодове са класически овкусители на водата. Добавете цели резени лимони, лайм и портокали. Но не се ограничавайте само до тях. Смачкайте малко пресни малини и ги добавете към водата. Друг източник на приятен вкус са динята и ягодата. Краставиците и пресния джоджен също ще омаят вкусовите ви рецептори през лятото.

Използвайте сок. Всеки плодов сок може да бъде добра основа за овкусяване на водата. Пробвайте със сокове от боровинки, нар, грозде и ябълка. Препоръчваме да използвате изцяло натурални сокове без добавена захар. И не забравяйте: плодове и соковете от тях не само добавят вкус, ами дават на тялото витамини и антиоксиданти, които също са полезни за вашето здраве.

Направете я газирана. Много хора предпочитат водата с мехурчета. Ако обикновената вода не ви вдъхновява особено, опитайте естествено газирана минерална вода. Тя ще ви донесе допълнително полезни минерали. Към газираната вода също можете да добавите пресни плодове или натурални аромати, както предложихме по-горе.

Добавете лед. Някои хора са на мнение, че ледената вода има по-добър вкус от водата на стайна температура. Ако това е така, ароматизираните кубчета лед може да подобрят още повече вашето питие. Използвайте някои от предложените по-горе аромати и замразете намачкани пресни плодове във формичката за лед. Можете да помислите да замразите и сок, чай или кафе на кубчета. Разнообразете питието си с креативни формички, например рибки, звезди и т.н.


Направете я на чай. Билков, плодов, зелен, бял и червен – разнообразието е голямо. Има безброй аромати на плодови чайове от които да избирате. Ако проявявате интерес към по-екзотични вкусове и сложни чайове, започнете проучване в интернет (или в най-близката чайна).

Направете я на бульон. Ако имате афинитет към соленото и чубрицата, можете да прескочите чая и да опитате един горещ бульон. Препоръчваме версиите с ниско съдържание на мазнини и натрий (сол), за да не навредите на здравето си.

 

Тъй като супата е на практика предимно вода, пиенето на топла супа може да се прибави към ежедневната консумация на течности.

Рецепти