"Бохчички" с ябълки
"Бохчички" с ябълки
Източник: Thinkstock / Guliver
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Разбийте 50 грама от маслото със 100 грама захар.

2

Прибавете разбитите на сняг белтъци, орехите и брашното.

3

Замесете тесто. Оставете го да почива 30 минути.

4

Издълбайте необелените ябълки. Набодете кората им с вилица и ги напълнете с остатъка от маслото, 3 с.л. захар, канелата и стафидите.

5

Разточете тестото и го нарежете на квадрати. Поставете във всеки по 1 ябълка. Слепете краищата им.

6

Наредете "бохчичките" в намазнена с масло тава.

7

Печете ги около 30 минути при температура 200 градуса.

8

Още топли ги поръсете с пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно