Яйца по украински
Яйца по украински
Източник: Thinkstock / Guliver
време
30 мин.
порции
продукти
6 фил. хляб
6 бр. яйца
600 гр. кашкавал
60 гр. масло
6 щипка сол
Начин на приготвяне
лесна
1

Хлябът се нарязва на филийки с дебелина 1 см.

 

2

Филийките се намазват с тънък пласт масло и се нареждат в тавичка.

3

Върху всяка филийка се настъргва кашкавал на пласт, дебел около 1 1/2 см.

4

В средата му се прави вдлъбнатина, в която се счупва по 1 яйце.

5

Яйцата се посоляват и се поръсват с черен пипер, след което се поливат с по 1 лъжичка разтопено масло.

6

Филийките се запичат в умерене фурна.

 

Подобни рецепти
Любопитно