Хлебен сладкиш с ябълки
Хлебен сладкиш с ябълки
Източник: Thinkstock / Guliver
време
45 мин.
порции
продукти
500 гр. хляб
500 гр. ябълки
3 бр. яйца
1 щипка сол
30 гр. масло
2 с.л. галета
1 с.л. олио
1 пак. ванилия
Начин на приготвяне
лесна
1

Пудрата захар се смесва с канелата. Хлябът, без кора, се нарязва на филии.

2

Почистените и обелени ябълки се нарязват на тънки филии.

3

В намаслена с олио и поръсена с галета форма се нареждат на последователни пластове хлебните и ябълкови филии. Всеки пласт се наръсва със смесената с канелата захар.

4

Заливат се със сместа от разбитите яйца, млякото и щипка сол, наръсват се с галетата, смесена с малко пудра захар и ванилия, и се покриват с парченца масло.

5

Сладкишът се пече в гореща фурна 30 минути.

6

Поднася се топъл с плодов сироп или сос по избор.

Подобни рецепти
Любопитно