Шоколадов ганаш за сладкиши
Шоколадов ганаш за сладкиши
Източник: Youtube
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

*С този ганаш ще можете да украсите руло или торта от един пласт, ако искате торта с повече блатове, то увеличете пропорциите. 

2

Сложете сметаната да се загрее на котлона, разбърквайки периодично. В момента, в който започне да завира, трябва да махнете от котлона сметаната. 

3

Сипете върху начупения шоколад, като се уверите, че всички парченца са покрити със сметаната. Оставете за 5 минути. След това разбъркайте. Оставете за 15-тина минути на стайна температура. 

4

След това можете да украсите всеки сладкиш, който искате да има най-апетитната шоколадова глазура. По-удобно ще е, ако сложите тортата на решетка, върху тава. Така, когато изливате ганаша, той ще отиде в тавата и ще можете да го използвате докрай.

Подобни рецепти
Любопитно