Традиционна шкембе чорба
Традиционна шкембе чорба
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: супа
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте и почистете много добре шкембето. Или по-добре си купете готово изчистено от магазина, ако не сте специалисти в тази област.

2

Сварете го за 50 минути в тенджера под налягане, в обикновена отнема около 3 часа.

3

След това го извадете и нарежете. Бульонът трябва да изстине, за да можете да махнете мазнината от повърхността, образувала се при варенето. Прецедете го.

4

Загрейте маслото и олиото, запържете в тях пипера и малко по малко слагайте млякото. Сложете и бульона. Овкусете със сол и сложете шкембето, когато заври.

5

Оставете за 5-6 минути и махнете от котлона. Сложете счукания чесън, разреден с оцета в купичка.

6

Сервирайте чесъна заедно с червен пипер като сос към чорбата.

Подобни рецепти
Любопитно