Венец от кайма
Венец от кайма
Източник: Петя Цанкова
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Петя Цанкова
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Каймата се омесва с подправките, яйцето (сурово), граха (сварен предварително), нарязаните кисели краставички и 2 сварени яйца. Прибавят се нарязаните и (сварени) моркови и гъби.

2

Разбърква се добре.

3

Сместа се изсипва в намазнена форма за кекс, поръсена с галета. Пече се в умерена фурна.

4

Готовият венец се обръща в поднос или тава, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната за запичане на кашкавала.

5

Може да бъде поднесен върху подложка от зелена салата и украсен според вашето въображение!

Подобни рецепти
Любопитно