Храни за здрави стави
от Kulinar.bg | 19 декември 2012
Някои определени продукти ще се погрижат за тях

За да сме изцяло здрави, трябва да се храним правилно. И е хубаво да се грижим за всяка своя част (и частица) от своя организъм. През зимата особено важни са ставите – държат ни здраво стъпили върху леда.

 

Досещате се – и за тяхното „здраве“ трябва да се погрижим. А това може да стане благодарение на включването на някои определени продукти в менюто, разкрити на страниците на в. „Комсомолская правда“.

 

На първо място попадат желираните продукти. Те помагат на хрущялната тъкан да запази своята еластичност.

 

Следват ги чушките и червения пипер, чиито полезни съставки витализират малките кръвоносни съдове, които от своя страна отговарят за хрущялите.

 

Присъствието на свръхполезния чесън едва ли е изненадващо. Той съдържа фитонциди, които имат противовъзпалителен ефект.

 

Авокадото пък съдържа масла, които пречат на изтъняването на хрущялния слой. Също толкова зелените спанак и магданоз са богат витамин К, който регенерира тъканите.

 

 

Козето сирене и извара пък са безкраен извор на калций.

 

И на последно място учените поставят вишната, която „извежда“ солите от организма.

 

Рецепти