Храна и прегръдки от необикновен ресторантьор
от Kulinar.bg | 15 юли 2013
Запознайте се с трогателната история на Тим Харис, диагностициран с Даун

Макар в България да не се говори открито за децата със специални образователни потребности, в САЩ включването им в социалния живот на останалите е нещо съвсем нормално.

 

Ако съдим по историята на 27-годишния Тим Харис, диагностициран със синдрома на Даун, нормалното общуване у дома е било най-доброто лекарство за него.

 

Благодарение на родителите и братята си, Тим днес е собственик на семеен ресторант, в който се предлагат не само ястия, а и безплатни прегръдки.

 

На стената в заведението дори има брояч, който сочи повече от 40 000 прегръдки!

 

Запитани защо посещават Tim's Place (Мястото на Тим) в Албакърки, Ню Мексико, клиентите първо посочват топлото отношение, а след това – вкусната храна.


Ето защо под на табелата, под самото име на ресторанта, е написано: "Най-приятелският ресторант в света".

 

Тим споделя, че от дете мечтаел да бъде собственик на бизнес и на всички споделял как един ден щял да си отвори ресторант. Разбира се, първоначално семейството му било скептично.

 

След като Тим завършил колеж обаче, станало ясно, че мечтата му може, и трябва, да се превърне в реалност.

 

Бащата на Тим му помагал в началото, но днес младият американец сам ръководи бизнеса си.


И доказва, че неосъществими мечти не съществуват, а само липса на достатъчно вдъхновение.

 

Запознайте се отблизо с Тим в репортажа на AOL:


Рецепти