Фъстъчено масло пази от рак на гърдата
от Kulinar.bg | 01 октомври 2013
Ядките и маслото от фъстъци намаляват риска от рак на гърдата с 40%

Скорошно изследване, проведено в САЩ, показа, че има начин за превенция на рака на гърдата и то чрез храна.

 

Фъстъците и маслото, което се прави от тях, се оказват много добро средство за борбата с някои доброкачествени образувания.

 

Резултатите от проведеното проучване показват, че тези, които са консумирали ядки в суров вид или маслото от фъстъци, са намалили риска от рак на гърдата с около 40%.

 

Важно е тези храни да се консумират още в ранна тинейджърска възраст по 2 пъти на ден, за да бъде ефектът по-сигурен след навършване на 30-тата годишнина. За нея се смята, че е нещо като пределна граница при тези заболявания.

 

Други храни, при които е намерена връзка между консумацията им и предпазването от рак на гърдата, са бобовите култури, соята, царевицата.

 

Освен това свойство на фъстъците и маслото, направено от тях, те са изключително полезни, заради голямото количество фибри, витамин Е и В3, магнезий и фолиева киселина, което имат в състава си.

 

Повече за фъстъченото масло можете да прочетете тук.

 

За много хора вкусът на това масло е тежък, но можете да го комбинирате с друга храна, която да компенсира това усещане.

 

Припомнете си останалите храни, които помагат в превенцията на рака на гърдата.

 

Рецепти