Съветите на Люба: Как да съхраняваме кестени
от Люба Грънчарова | 11 октомври 2013
Така че да можем да ги ползваме през цялата година

Петък е и е време за поредната доза полезни съвети. За кестените, едни от главните участници в есенното меню, сме ви разказвали вече.

 

Но фокусът на днешната статия е как да ги съхраним през цялата година.

 

Те са изключително полезна и вкусна храна. Кестените са подходящи за хора, прекарали инфаркт, поради високото съдържание на фосфорни, калиеви и магнезиеви соли.

 

Поради липса на глутен, те са изключително полезни за диета и за хора, които имат непоносимост към глутена.

 

Още за полезните свойства и предимства на тези ядки можете да прочетете тук.

 

Кестените могат да се консумират сварени, печени, за пълнежи и гарнитури на различни ястия, а също и за сладкиши.

 

Искам да споделя личния си опит, в съхранението на кестените. Така ще можете да разнообразите трапезата си през цялата година. В момента на пазара се намират едри и качествени кестени.

 

Внимателно, с малко ножче свалете дебелата обвивка. Кипнете почистените кестени за 5 минути във вряща вода. Не трябва да се преваряват, за да се запазят цели. Дръпнете тенджерата настрани, оставете ги във водата.

 

Пак с помощта на ножа свалете тънката ципа. Сложете обелените кестени в найлоново пликче и ги замразете.

 

По този начин няма да е нужно да чакате подходящото време на годината, за да си направите някоя от тези рецепти с кестени.

 

Рецепти