Съветите на Люба: Използвайте лимоните докрай
от Люба Грънчарова | 26 май 2013
Когато употребявате лимон, не изхвърляйте кората му преди да я настържете

Няколко полезни съвета за това как оптимално да използвате лимоните, без да се налага да изхвърляте нищо.

 

Лимоните с кръгла форма и гладка кора са по-сочни и по-ароматни.

 

Ще получим повече сок от лимона, ако го сложим за 4-5 минути в топла вода или в микровълновата фурна.


Същият ефект ще получим и ако го търкаляме върху кухненската маса, като едновременно го натискаме.

 

Ако ни е останал половин лимон, ще го запазим по-дълго време свеж като го завием в прозрачно фолио за свежо съхранение.

 

Когато употребявате лимон за някое ястие, не изхвърляйте кората му преди да я настържете.

 

Поръсете със захар и приберете в хладилника. Всеки път, когато ползвате лимон допълвайте бурканчето.

 

Така винаги ще имате готов аромат за сладкиши. Бялата част на лимона също може да използвате.

 

Махнете вътрешната мембрана на изцедения лимон, нарежете на лентички или кубчета.

 

Накиснете в студена вода, кипнете коричките 4 пъти, като всеки път изхвърляте водата, защото горчи.След това ги сварете с малко захар и така ще имате захаросани корички за сладкиши.

 

Същото може да направите с портокаловите кори.

 

Ето как да си приготвим домашно Лимончело.

 

Рецепти