По хормоните ще ги познаеш!
от Kulinar.bg | 20 април 2013
Всичко в организма е свързано с хормоните-от бръчките до мазнините в повече, от заоблянето на лицето до формата на ръцете ви

Всичко в организма е свързано с хормоните - от бръчките до мазнините в повече, от заоблянето на лицето до формата на ръцете ви.

 

С други думи, всичко в човешкото поведение и външен вид може да бъде обяснено с наличието или липсата на някакъв хормон.

 

Така например кортизолът е основния антистрес хормон и ако не ни достига, ставаме песимисти, раздразнителни или прекалено обвързани емоционално.

 

А личности като Хитлер, Мерилин Монро, Уинстън Чърчил и Лейди Даяна са успели да изпъкнат, защото като малки са се сдобили със силни характеристики, благодарение на богатството на някой хормон.

 

Мерилин Монро


Широко чело с изявен нос и брадичка, очи с искрящ поглед (имала е по-високо ниво на GH, растежен хормон, и андрогени и добро ниво на естрогени), харизматична и интуитивна жена.


Леко подути клепачи: липса на тиреоидни хормони.


Леки торбички: липса на кортизол. По-малко еластично лице: липса на GH и/или тестостерон.


Адолф Хитлер



Лице с регресия на типичномъжките черти ( като млад е имал свръхналичност на тестостерон, който в по-зряла възраст е липсвал).


Определено лидер, но неспособен да обича и унищожаван от различни хормонални липси, като кортизол, което е водело до бяс и различни параноични чувства.


Загуба на една трета от външната част на веждите, подпухнали долни клепачи: липса на тиреоидни хормони.


Мъжка плешивост: липса на тестостерон и/или свръхналичие на дехидротестостерон.


Хиперпигментирани петна и възможно възпаление на клепачите: липса на кортизол. Тънки вежди, малка челюст, малки рамене: липса на GH.


Лейди Даяна


10617


Женствено лице, добре очертано, с тънък нос и искрящ поглед (добро ниво на тиреоидни хормони, достатъчно растежен хормон, блестяща, интелигентна, способна да дарява любов.


Обемна и лъскава коса, искрящи очи, тънък нос: добри нива на тиреоидни хормони и естрогени.


Добре очертани нос, устни и брадичка: достатъчно ниво на GH. Леко вдлъбнати очи: липса на алдостерон. Леки торбички, слабо и изпито лице: липса на кортизол. Не много мускулесто лице и рамене: липса на тестостерон.


Уинстън Чърчил

 

10616

 

Широко лице като пълна луна, широко чело, изразен нос, мускулесто лице и широка брадичка ( имал е по-високи нива на GH или растежен хормон, кортизол и/или тестостерон).


Силна личност, властен, енергичен и решителен. Мъжка плешивост: липса на тестостерон и/или свърхналичие на дехидротестостерон. Сухи очи, увиснали клепачи, увиснали бузи, меки и увиснали гънки под брадичката: липса на DHEA или тестостерон.


Силно изразен нос, широко чело, големи ръце, широка брадичка: имал е високи нива на GH. Бледо лице: имал е липса на тестостерон и/или тиреоидни хормони.


Ако езика на ендокринната система бъде разкрит навреме, може да се използва хормоналната диета за подобряване на цялостното здравословно състояние.

 


Още  информация можете да намерите в книгата "Хормонална диета" на издателство Colibri

 

Рецепти