Перфектните домашни бисквити
от Kulinar.bg | 14 май 2015
С които да радваме семейстовото

Кой не обича бисквити? Знаехме си, никой няма да вдигне ръка :)

 

Като се има предвид, че предлаганите бисквити в магазинната мрежа са далеч от полезни, то нека се научим да си правим перфектни бисквити у дома.

 

Никак не е трудна задача. Има, обаче, няколко малки подробности, с които трябва да се съобразим, за да ни се получат бисквитките както трябва.

 

Използвайте ето тази примерна рецепта, ако вече нямате своя любима, разбира се.

 

Продукти:

 

250 грама брашно тип 500


125 грама масло


125 грама захар


2 броя яйца


65 грама смлени орехови ядки


ванилия, щипка сол


1 яйце за намазване

 

След това остава да спазите и следните указания, за да сте сигурни, че накрая ще поднесете на любимите си хора най-апетитните бисквитки, които могат да си представят.

 

Използвайте ръцете си. Не използвайте миксер, а бъркайте с ръце. Така дори ще имате възможност да поизгорите някоя калория.

 

Спрете точно, когато трябва. Не се престаравайте. Прекалено продължителното месене на тестото може до доведе на финала до счупени и неугледни бисквити. В повечето рецепти е посочено до каква степен трябва да се меси тестото.

 

Месете на всички страни. Това означава да сте убедите, че сте омесили тестото много добре и сте натиснали от всички страни.

 

Набрашнявайте периодично плота, но с минимално количество брашно. 

 

Работете със студено тесто. Винаги го слагайте в хладилника, преди да започнете да го обработвате. Преди да печете, отново сложете в хладилника за малко.

 

Използвайте различни видове тави за различните големини бисквити. По-малките се нуждаят от по-малко време за печене. И обратно – по-големите от повече. Така няма да се притеснявате, че накрая някои ще са поизгорелички, а други леко глетави.

Рецепти