Да си направим сами обикновени бисквити (тип petit beurre)
от Kulinar.bg | 30 май 2014
Защото не е никак трудно!

Обикновените бисквити (тип petit beurre) са сред малкото готови полезни сладки изделия, които активно участват в приготвянето на бисквитените торти.

 

Но, каква изненада! Те могат да бъдат вкусен домашен десерт само по себе си. Ако запретнете ръкави и решите да си ги приготвите сами. Никак не е трудно.

 

Ако решите да пробвате рецептата за 50 бисквити, ще са ви необходими:

 

200 грама захар

 

200 грама масло

 

125 мл вода

 

500 грама брашно тип 500

 

½ ч.л. бакпулвер

 

100 грама натрошени орехи (по желание)

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете маслото, водата и захарта в тиган. Оставете да кипне. Дръпнете настрана и изчакайте да се охлади около 20 минути.

 

В купа смесете брашното, орехите (ако използвате) и бакпулвера. Прибавете изстудената смес.

 

Разбъркайте с дървена лъжица, а след това с ръце.

 

Увийте сместа в прозрачно фолио и я приберете в хладилника за 3 часа.

 

Извадете и разточете с малко брашно, за да не залепва. С помощта на форма за бисквити, изрежете търсеното количество. В случая трябва да получите около 50, в зависимост от самата формичка.

 

Поставете готварска хартия върху тава, подредете отгоре бисквитите и ги запечете за 10-12 минути в предварително загрята на 180 С фурна.

 

Moжете да съхранявате бисквитите в съд със затваряне до няколко дни. Ако не успеете да ги похапнете в това им състояние, можете да си припомните една от тези страхотни бисквитени торти. С домашни бисквити със сигурност ще са още по-вкусни!

Рецепти