Обикновени кексчета – вече не!
от Симона Иванова | 23 април 2015
Да превърнем кексчетата в шедьовър

Всички обичаме десертите, нали? Трудно е да им се устои. Имаме си любими изкушения, които приготвяме за поводи, и такива, които приготвяме всеки ден, защото са супер лесни и бързи.

 

Кексът е един от тези бързоприготвящи десерти. Всичко се забърква в купа, изпича се и готово – имаме си десерт.

 

Горе-долу същото е и с малките кексчета – мъфините. Вкусни са, но признайте си, хапвайки ги, не си ли мислите, че нещо им липсва.

 

Ние установихме, че може би това, което дели мъфина от идеалния десерт, е глазурата. И, въпреки че сме ви показвали много рецепти за къпкейкчета, решихме да съберем тук най-добрите от най-добрите.

 

Може ли да започнем с нещо друго освен с шоколад? Едва ли. Ето ги и нашите най-любими тройно шоколадови кексчета. Само за истинските ценители на шоколад!

 

Отнема известно време да ги приготвим, но резултатът си струва. Ако имате ваша любима рецепта за самото кексче, използвайте само идеята ни за глазура /стъпка 7 и 8 от рецептата/.

 

Още едно шоколадово изкушение, с което можете да залеете кексчето, е крем ганаш – вижте как да го направите /след стъпка 9/.

 

Една по-лека идея – глазура с крема сирене. Подходяща за морковени кексчета, за кексчета "червено кадифе", за солени кексчета, за ванилови кексчета. Добре де, подхожда на всичко!

 

Глазурата с крема сирене става по-лека, но много вкусна. Може да гарнирате с всякакви плодове, за още по-добри резултати.

 

Мъфините могат и да не са сладки, разбира се. Ако сте си направили солени мъфини, вижте как да ги освежите с една вкусна яйчена глазура.  

Рецепти