Неделни мъфини с пухкав крем
от Kulinar.bg | 24 август 2014
За един добър край на седмицата

Всички сме на едно мнение, що се отнася до мъфините, нали? Ужасно вкусни са!


Но, когато прибавим и един пухкав, сметанов крем, тогава вече имаме шедьовър. Е, един от тези шедьоври са ни приготвили Jenite.bg.


А точната рецепта идва веднага :)


Позволете ни един съвет: следвайте пропорциите прецизно, за да сте сигурни, че ще ви се получи желаия резултат.


Необходими продукти за 18 къпкейка:


Меко масло (240 грама)
1 ч.ч. захар
1½  ч.ч. брашно
1½ ч.л. бакпулвер
4 големи яйца
½ ч.ч. суроватка (кисело мляко)
4 с.л. какао на прах
1 ч.л. ванилова есенция


Необходими продукти за глазурата:


1½  ч.ч. (или 300 грама) нарязан на много ситно шоколад
2 с.л. сметана
120 грама масло
1½  ч.ч. пудра захар


...и средства: везни, мерителни чашки и лъжици, сито, средно големи хартиени чашки и форми за мъфини, телени скарички (с такива разполага почти всяка микровълнова печка) и, разбира се, таймер.


Начин на приготвяне:



Пресейте брашното със сито. В голям съд изсипете всички съставки за кексчетата и ги разбийте добре с миксер за 2-3 минути до получаване на гладка смес. Пресипете получената консистенция в хартиените чашки за мъфини и ги пъхнете в предварително загрята на 175°C фурна. Печете за около 20 минути и проверете дали са изпечени добре с помощта на дървена клечка за зъби. 


Мъфините трябва да се охладят за около 5 минути извън фурната. За целта извадете чашките с цилиндричните сладкишчета от формите и ги поставете върху телената скаричка, докато изстинат.


За глазурата са нужни едва няколко минути работа. Смесете шоколада, сметаната и маслото в малка тенджерка и бъркайте на слаб огън. Махнете съда от котлона и добавете пудрата захар. Бъркайте до получаване на гладка смес. Изчакайте я да поизстине и полейте мъфините.


Още интересни и разнообразни женски теми.


Когато плодовете и зеленчуците правят йога.


Рибени шишчета.

Рецепти