Най-хитрият буркан, измислен досега
от Милена Димитрова | 30 януари 2014
Как ли някой не се е сетил по-рано?!

Ако си мислите, че по отношение на бурканите (и методите за съхранение като цяло) всичко, което може да се измисли, вече е измислено...

 

Помислете отново!

 

Е, разбира се, трудно бихме достигнали нивото на японските кутии за съхранение, познати като "бенто".

 

Казано накратко, идеята на бенто е, че всяка храна си има отделно "джобче" в кутията, като чрез този хитър метод, вкусовете и ароматите на отделните продукти не се смесват.

 

Cuppow е американска компания, която стига до извода, че пазарът се нуждае от повече практични контейнери за съхранение и пренасяне на храна.

 

Вдъхновени от японските бенто, нейните служители не си губят времето. А решават да подобрят и усъвременят дизайна на доказалия се като много практичен буркан.

 

Освен съда, в който в студа се топлят любимите зимнини, бурканът се е показал и като отличник в пренасянето на супа от вкъщи до офиса.

 

(Като сме отворили темата... В България вече се срещат доста заведения, които предпочитат да "рециклират" стъклени буркани, отколкото да прибират в пластмасови кутии храната за вкъщи. В Киев, Украйна, пък си имат цял бар, в който всичко се поднася в различни по размери буркани.)

 

Подобрението, което те нанасят на буркана, е едновременно много простичко и гениално. Те просто "прибавят" малък контейнер под капачката, в който можете да пренесете сос или друга храна.

 

Идеята е, точно както при бенто, различните типове храни да не се докосват по време на бурното пътешествие в чантата.

 

20608

20607

 

Рецепти