Най-вкусните рецепти с бира
от Kulinar.bg | 25 юли 2013
Включвайте я в ястията и няма да сбъркате!

Бирата е вкусна не само като питие, а и като съставка към ястията.

 

Например белгийското Carbonnade à la Flamande, което накратко означава телешко задушено в сладко-кисел сос. Сосът към гозбата се прави именно от бира и кафява захар.

 

Като цяло, бирата има омекотяващ ефект, което я прави идеален избор в маринатите за по-твърди и жилави мес.

 

От друга страна, печените тестени изделия стават по-сочни и са по-трайни, когато към тях се прибави малко бира.

 

Когато се използва за глазиране, напитката придава неповторим аромат към птичето месо или шунката.

 

В панировката за пържене пък маята в бирата действа като лек подквасителен агент, който я прави по-пухкава и по-вкусна.

 

Ефектът, който бирата оказва върху даденото ястие, зависи както от нейната наситеност, така и от количеството й.

 

Съвсем логично, тъмната бира има по-силен и наситен вкус от светлата. Ето защо се препоръчва използването на втората, тъй като тя няма да наруши вкусовия баланс на приготвеното хапване.

 

Безалкохолната бира също може да се използва в готвенето, с изключение при печивата. Имайте предвид обаче, че крайният резултат няма да бъде толкова добър, колкото с използването на нормална бира.

 

А сега е време да ви предложим най-любимите рецепти с бира на Kulinar.bg:


Панирани скариди


Панирани лучени кръгчета


Карбонада


Панирани ябълки


Биренки


Бирен хляб


Пълнено пире със сирене


Супа със светла бира

 

Рецепти