Най-вкусните гарнитури за скара
от Kulinar.bg | 09 август 2013
Лятото не може без скара, а скарата - без гарнитура

Едно от най-хубавите неща на лятото безспорно е времето, прекарано в планината или на морския бряг.

 

А ако към сцената се прибави и едно барбекю, лятната идилия става абсолютна!

 

Какво най-често обичате да "хвърляте" върху скарата?

 

Пържолки, шишчета, кюфтенца... Или пък през горещите дни предпочитате риба и зеленчуци?

 

Преди обаче да сте включили скарата, трябва да помислите и за гарнитурата. Защото скара без гарнитура е като скара без бира!

 

Макар само "странични" ястия, гарнитурите са отлично допълнение към основното и трябва да допълнят вида, вкуса и аромата му.

 

Гарнитурите могат да бъдат всякакви и приготвени чрез различна топлинна обработка.

 

Ако приготвяте скарата у дома, няма да бъде проблем да приготвите една от следните рецепти за идеална гарнитура:

 

Гъби кладница соте (идеална гарнитура към риба)

 

Печени картофки с масло и розмарин (идеални за червено месо)

 

Брюкселско зеле с масло (към риба, пилешко)

 

Пресни картофки с масло (класическа гарнитура, подходяща за... всичко!)

 

Броколи с моркови и орехи (към риба)

 

Друг вариант е да си изберете едно от следните пюрета.

 

Ако планирате гриловане на открито, гарнитурата също може да бъде приготвена върху решетката. Ето още няколко чудни и лесни предложения:

 

Вегетариански шишчета

 
 

Тофу със зеленчуци на скара (ако има вегетарианци в компанията)

 

И да не забравим салатата, която, освен предястие, може да бъде и гарнитура.

 

Градинарска салата

 

Салата с мариновани зеленчуци

 

Салата с прясно зеле

Рецепти