Френска му работа. Диня на скара
от Kulinar.bg | 13 юли 2017
Французите изумяват с вкусови комбинации

Съществуват рецепти, които са способни да предизвикат смесени чувства дори у най-разкрепостения кулинар.

 

По една или друга причина, подобни рецепти често се откриват във френската кухня, която безспорно се нарежда сред най-изтънчените в света.

 

В България динята често се комбинира със сирене, дори с хляб, но винаги в свеж вариант. Във Франция обаче я приготвят на скара и я сервират върху канапе от козе сирене.

 

Любопитният десерт, който всъщност може да изиграе ролята на предястие или салата, има специфичен опушен вкус и засилена сладост.

 

Рецептата е много лесна за приготвяне, като нейното изпълнение предразполага към експериментиране с различни сирена.

 

След като сте приготвили динята на скара ето така, можете да я сервирате по един от следните начини:

 

Поставете плода и козето сирене върху канапе от зелена салата и я поръсете с винегрет.

 

Нарежете динята на малки парченца и в купа я смесете с черни маслини, сирене фета и винегрет.

 

Сервирайте динята с тънки парченца люта чушка хапапеньо, поръсена леко със сок от лайм и щипка морска сол.

 

Прибавете грилованите парчета диня към плодова салата "Тропик", за да я разнообразите.

 

Ако сервирате една от тези салати на свои приятели, със сигурност ще ги накарате да се почувстват като гости на изискан гурме ресторант. Или като участници в експеримент на молекулярната гастрономия?

Рецепти