Монк - новият заместител на захарта
Полезен плод, който се грижи за здравето ви
Независимо дали сте повлияни от световната мания по намиране на полезни заместители на захарта, то с "половин око" винаги поглеждате, когато ви попадне подобна алтернатива.

 

Ще ви запознаем със сравнително малко известния плод монк, който може успешно да замести вредната бяла захар. Знаете, че напоследък все по-често се среща информация за връзката между изкуствените подсладители и някои видове рак. Именно по тази причина, все по-често се среща името на плодът монк, който да замени аспартама и захарина, които могат да са вероятната причина за развитие на коварната болест.

 

Коректно е да кажем, че индивидът трябва да е поел огромни количества от тези вредни вещества, за да бъде застрашен от някои видове рак. Когато стане дума за полезните заместители на захарта сме свикнали да слушаме и четем за стевията. Тя вече сериозно "пусна корените си" на пазара.

 

И следвайки тази логика, то плодът монк скоро също ще се превърне в добър познайник на хората с желание за здравословен начин на живот.

 

Монк е зелен, с леко овална форма и наподобява пъпеш на външен вид. Плодът идва от южните части на Китай. Където впрочем се използва много усилено в народната медицина.

 

Монк от английски означава монах. Смятало се е, че монасите от Китай, някъде през 13 век, са първите използвали плодът и това е причината той да се казва именно монк.

 

Плодът монк се прилага в китайската народна медицина за болки в гърлото, кашлица и др.

 

Съществува вярване, че консумацията на монк може да удължи живота. А защо е така? Защото там, където расте плодът, се наблюдава сериозен брой на достигналите и надживели 100 години. Но това се отнася до плода в суров вид.


Днес в Съединените Американски Щати се предлага и екстракт от монк в търговската мрежа. Но продуктът не е съвсем чист. Само информативно, ако погледнете етикетът, ще намерите и други вещества, от рода на захар, меласа, захарен алкохол и др.


Kато цяло, на идеята за подслаждане с монк се глада положително. Но някои хора споделят, че в устата им остава леко горчив и неприятен послевкус, но вероятно това се дължи на индивидуалните вкусови характеристики на отделния човек. Или с други думи на вас може и да не ви понася, но на друг да стане любимия подсладител.



Ако се опитвате на свалите някой излишен килограм, но не можете да живеете без сладко, то плодът монк идва на помощ точно за тази цел. Но отново подчертаваме, че подсладителите с екстракт от монк не са най-естественият и чист вариант, който можете да намерите. Затова, ако търсите нещо наистина естествено, по-добре продължете да се информирате в тази посока и да търсите напълно естествени варианти.


А междувременно можете да си припомните някои от полезните заместители на захарта, които ви предложихме, и да си изберете някои от тях.

 

Рецепти