Любимите крилца на Бети Уайт
от Мартина Николова | 11 януари 2014
Пикантни мариновани пилешки крилца

Продължаваме да споделяме с вас любимите рецепти на звездите. Следващата, на която вниманието ни се спря, е актрисата Бети Уайт. На 91 години, но все още жизнена и лъчезарна.

 

Американската актриса нашумя с участието си в сериала "Златни момичета", но ние я познваме и от сериала "Жега в Кливланд".

 

Със своите множество награди и номинации за Еми, Бети Уайт провокира и интереса с една много вкусна рецепта – любимите крилца на Бети Уайт.

 

Американците се прословути с афинитета си към тази част от пилето, но и у нас не оставаме по-назад.

 

Любимите крилца на Бети Уайт се приговят за 3 часа и 30 минути

 

Брой порции: 6

 

Неонходими продукти:

 

1 ½ килограма пилешки крилца

 

½ чаша краве масло

 

1 чаша соев сос

 

1 чаша кафява захар

 

¾ чаша вода

 

½ чаена лъжичка суха горчица

 

¾ чаена лъжичка чесън на прах

 

Начин на приготвяне:

 

Започнете като сложите крилцата с плитък съд за печене.

 

Загрейте маслото, соевия сос, захарта, водата, горчицата и чесъна (ако решите да сложите) и разбъркайте добре. Оставете тази смес да изстине, разпределете добре върху крилцата и оставете да се мариноват за 2 часа поне. Като може да ги обърнете поне един/два пъти.

 

След като това време изтече, печете крилцата на 190 С за 1 ¼ – 1 ½ часа, като от време на време обръщате крилцата.

 

След като крилцата са готови, извадете ги на домакинска хартия, преди сервиране.

 

Приятен апетит :)

 

Продължавайте да следите любимите рецепти на звездите в Kulinar.bg

 

 

 

Рецепти