Любимата салата на Джулия Робъртс
от Мартина Николова | 30 декември 2013
Топла салата с брюкселско зеле

Джулия Робъртс, или любимката на Америка, както често я наричат, често отговаря на въпроса "Как поддържаш добарата си форма".

 

Джулия Робъртс безспорно е една от много добре изглеждащите актриси за своите 46 години. Знаем, че това изисква известни грижи, не е нужно да го подчертаваме отново.

 

На запитване какво обича да си похапва, когато се храни в ресторант, актрисата отговаря, че има любима салата и обикновено залага на нея – топла салата с брюкселско зеле. Тя е богата на фибри, здравословна и хранителна.

 

Ето и точната рецепта за любимата салата на звездата.


Продукти за 2-3 порции Топла салата с брюкселско зеле:


20 грама панчета (вид бекон, традиционен за италианската кухня), нарязан на кубчета


130-140 грама брюкселско зеле, нарязано на малки филийки


сол и пипер на вкус


30 мл сос Винегерт


1 с.л. нарязан печен шамфъстък


рендосано сирене Манчего на вкус (вид твърдо испанско сирене, което можете да замените според вкуса си)


1 поширано (варено, забулено) яйце


Начин на приготвяне:

 

Бланширайте панчетата, като сложите парчетата в кипяща вода за няколко секунди, изваждате ги и ги потапяте в ледена вода, за да спрете процеса, и повтаряте това два пъти.

 

След това сотирайте бекона, като за го обработите на тиган до златисто. Към него добавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие с отделените мазнини при готвенето на бекона.

 

Поръсете със сол и пипер на вкус и добавете соса винегрет. Разбъркайтеи гответе само за около 45 секунди. Трябва да остане алангле, не е нужно да е напълно сготвено.

 

Сервирайте зелето с печения шам-фъстък, поръсено с настърганото сирене. Отгоре сложете пошираното яйце, предварително приготвено във вода.


Продукти за соса Винегрет:


½ чаена чаша винен оцет


2 с. л. лимонов сок


1 с.л. дижонска горчица


1 с.л. наситнен пресен пагданоз


½ с.л. наситнена мащерка


1 малка скилидка чесън, също ситно нарязана

 

1 с.л. смлян лук шалот


1 ½ чаена чаша студено пресован зехтин


сол и черен пипер на вкус 


Начин на приготвяне:


В малка купа смесете първите 7 продукта, разбъркайте и добавете зехтина. Поръсете със сол и пипер на вкус.

Рецепти