Джулия Робъртс, или любимката на Америка, както често я наричат, често отговаря на въпроса "Как поддържаш добарата си форма".
Джулия Робъртс безспорно е една от много добре изглеждащите актриси за своите 46 години. Знаем, че това изисква известни грижи, не е нужно да го подчертаваме отново.
На запитване какво обича да си похапва, когато се храни в ресторант, актрисата отговаря, че има любима салата и обикновено залага на нея – топла салата с брюкселско зеле. Тя е богата на фибри, здравословна и хранителна.
Ето и точната рецепта за любимата салата на звездата.
Продукти за 2-3 порции Топла салата с брюкселско зеле:
20 грама панчета (вид бекон, традиционен за италианската кухня), нарязан на кубчета
130-140 грама брюкселско зеле, нарязано на малки филийки
сол и пипер на вкус
30 мл сос Винегерт
1 с.л. нарязан печен шамфъстък
рендосано сирене Манчего на вкус (вид твърдо испанско сирене, което можете да замените според вкуса си)
1 поширано (варено, забулено) яйце
Начин на приготвяне:
Бланширайте панчетата, като сложите парчетата в кипяща вода за няколко секунди, изваждате ги и ги потапяте в ледена вода, за да спрете процеса, и повтаряте това два пъти.
След това сотирайте бекона, като за го обработите на тиган до златисто. Към него добавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие с отделените мазнини при готвенето на бекона.
Поръсете със сол и пипер на вкус и добавете соса винегрет. Разбъркайтеи гответе само за около 45 секунди. Трябва да остане алангле, не е нужно да е напълно сготвено.
Сервирайте зелето с печения шам-фъстък, поръсено с настърганото сирене. Отгоре сложете пошираното яйце, предварително приготвено във вода.
Продукти за соса Винегрет:
½ чаена чаша винен оцет
2 с. л. лимонов сок
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. наситнен пресен пагданоз
½ с.л. наситнена мащерка
1 малка скилидка чесън, също ситно нарязана
1 с.л. смлян лук шалот
1 ½ чаена чаша студено пресован зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В малка купа смесете първите 7 продукта, разбъркайте и добавете зехтина. Поръсете със сол и пипер на вкус.