Консумираме ли БИОхрани или не им се доверяваме напълно?
от Kulinar.bg | 29 септември 2014
Какво е вашето мнение?

Дойде време да обобщим резултатите от поредното ни запитване. Попитахме ви Какво мислите за биохраните?

 

Абсолютно безпристрастно искахме да проверим вашата нагласа, тъй като мненията за биохраните са наистина в двата полюса – има еднакъв брой привърженици и обратно – противници на храните с етикет БИО.

 

Прекалено мнителни ли сме, за да се доверим на производителите или наистина имаме основание да се съмняваме в техния биологично чисти продукти.

 

И сега няма да успеем да намерим отговор на тези така задавани въпроси, но от анкетата добихме представа за вашата нагласа, която, за съжаление, е също така разколебана. Нямаме претенция това да е представителна извадка, резултатите от анкетите са за ползване единствено и само на сайта :)

 

И така, в анкетата са участвали 478 човека:

 

44% от участвалите в анкетата са посочили опцията, гласяща, че цената на биохраните е неоправдано висока. Мнозина от вас не приемат факта, че биохраните се предлагат на пазара като луксозни продукти, достъпът до които не е еднакъв за всеки.

 

21% от участниците в анкетата смятат, че някои храни с етикет "Био", като например зарзаватът, определено заслужават нашето внимание. По този начин бихме спестили на организма си насищането с нитрати и други вредни химикали, съпътстващи растежа на плодовете и зеленчуците.

 

17% от анкетираните вярват на биохраните и на ползата от употребата им, смятайки, че са полезни за децата им.

 

Последните две позиции сред анкетираните са заети от хора с необособено мнение. 8 % от вас се хранят от време на време с биохрани, без това да е приоритет. 7 % пък отявлено нямат отношение по темата. Тях индустрията не е успяла да заинтригува достатъчно. Любезно ще ви подканим да участвате и в следващата ни анкета, в която ви питаме Кой е любимият ви есенен плод?

 

Рецепти