Кинкали (Khinkali) - Апетитни грузински кнедли
от Kulinar.bg | 04 юни 2014
И точната рецепта за традиционното ястие

Рецепти за кнедли се намират в много страни. Излиза, че това е тестено изделие, което се харесва на голяма част от населението.

 

Е, ние прекрасно разбираме тази тенденция, тъй като вкусът на ароматна кайма, овкусена с подправки, обвита от тесто, си е нещо, което не бива да се изпуска.

 

Искаме да ви представим грузинския вариант на кнедлиKhinkali.

 

Оригиналната рецепта за тези вкусни кнедли идва по-специално от 3 региона в Грузия.

 

Съществуват някои варианти на рецептата, леко променени, но също много вкусни, от Кавказкия регион (Между Черно и Каспийко море).

 

Обикновено кинкали се пълнят с подправено мляно месо, в най-честия случай телешко и свинско, свежи билки (кориандър или кантарион) и кромид лук, гъби, картофи, сирене.

 

Но, естествено, всеки, който си ги приготвя у дома, е свободен да сложи каквото си пожелае, отговарящо на вкуса му.

 

Има една много важна характеристика на това ястие. Месото (каймата) се слага в пълнежа сурово, не се запържва предварително до полуготовност, както може би и вие бихте постъпили.

 

Този метод позволява на каймата да пусне соковете си по време на топлинната обработка и те да се разпространят изцяло във всяка кнедличка.

 

Добре е, когато отхапете първата хапка, да изсмучете и сока от варенето, който се е образувал.

 

Може би е коректно да споменем, че горния край на кедлата, там където се събират краищата на тестото, става доста твърд.

 

Препоръчително е да предупредите гостите си, за да няма непредвидени ситуации.

 

Предлагаме ви да опитате тези вкусни грузински кнедли. Имаме и точната рецепта за грузинки кнедли кинкали, която да следвате за направата им.

 

Рецепти