Как да обелиш яйце за 10 секунди
от Kulinar.bg | 10 декември 2012
Полезен кулинарен трик

Понякога най-простите неща, като махането на черупката на едно яйце, може да ни изправи на нокти.

 

Особено ако яйцето е част от сутрешното меню, а обелването му трябва да се случи преди чашата кафе...

 

Но разбира се, че за разрешението на този проблем има светкавичен кулинарен трик.

 

След неговото използване в реални кухненски условия, яйцето ще остане „без дрехи“ за секунди. Докато се вари, добавете лъжичка сода във водата.

 

Най-добре е да бъде твърдо сварено, и след това - охладено със студена вода.

 

Накрая дори няма да ви се наложи да го белите, а само да го чукнете леко по веднъж от двете му страни.

 

Подробни видео указания ви очакват във  div.bg.



Рецепти