Как да премахнем миризмата на риба от фурната
от Kulinar.bg | 16 ноември 2012
Лесни за следване съвети, с които ще прогоните остатъчния мирис

Рибата е една от най-полезните храни, но много често решаваме да не се спираме точно на нея, избирайки какво да сготвим.

 

Сред причините, които сме чували да се изтъкват по този повод, е силната й миризма. Да, ухае изключително приятно, докато се готви, но ако можеше този мирис да не се запазва и часове наред след това...

 

От сайта FitWell.bg ни дават следните съвети за премахване на миризмата на риба от фурната след печене. Изпробвайте ги и споделете резултата!

 

- Непосредствено след като приключим с термичната обработка на рибата, първо почистваме вътрешността на фурната с кърпа, навлажнена с вода или с оцет.



- След което пълним тавичка с 1-2 пръста вода и добавяме вътре една чаена лъжичка лимонов сок или бял винен оцет. Оставяме сместа да се погрее за половин час, на ниска температура, като проверяваме периодично дали прозрачната течност не се е изпарила.

 

- Резервният вариант: слагаме във фурната портокалови или лимонови кори и ги оставяме вътре, докато не ароматизират добре.

Рецепти