Как да обелим киви? Бърз самоучител (видео)
от Боян Кърпачев | 23 април 2014
Лесно и бързо

Кивито е плод, който се слави със завидното количество витамин C, което съдържа. Освен това, приемът на естествен витамин от кивито превишава 5 пъти този на синтезирания вариант.

 

Вкусното киви се слави и с повишаването на имунната защита на организма, което е много важно през пролетните месеци на умора.

То има много добри хранителни показатели. Припомняме, че в 100 грама киви се съдържат 49 калории, 0 мазнини, 1 грам белтъчини, 11 грама въглехидрати. Плодовете съдържат 80% вода, 18% сухо вещество, от което 9-12% фруктоза.

Затова ще ви предложим един безкрайно лесен метод, чрез който да се доберете до сладко-киселата сърцевина на плода и да се отървете от досадната обелка. За целта, освен киви, са ви нужни нож и супена лъжица.

 

С помощта на ножа изрежете двата края а кивито, като направите отвор с диаметър, равен на широчината на лъжицата. След това пъхнете лъжицата точно под кората на плода.

 

С въртеливо движение прокарайте лъжицата под цялата повърхност на кората. След като се отдели напълно, ви остава само да изтеглите лъжицата от кората.



Тъкмо да научите един от най-лесните начини да белите киви и ще ви споделим една тайна. Обелката на киви става за ядене. Само трябва да я измиете добре. Полезната страна на обелката е, че осигурява добро количество фибри. Идеално за отслабващи хора.

 

А сега ви предлагаме да видите полезното видео, което разкрива най-лесният начин да обелим киви.

 

Рецепти